Programok Dr.  D a r n e l   C h r i s t i a n   Nyomán    
Mobil: 06/30/850-2014
Darnel Christian Dr.

Eddig megjelent könyvek

  HOME   PROGRAMOK    KÖNYVESPOLC   DARNEL CHRISTIAN   E-MAIL 

 
Mit akar a Férfi?
Túlélési tippek Nőknek!

Ez a könyv megrendelhető
Ára: 2600 Ft + postaköltség
 
 
 
Misztikum nélkül...
Megvilágosodás
kezdőknek és haladóknak

 

Mottó: A szerelem nem akkor jön létre, amikor megtalálod a tökéletes férfit, hanem amikor a tökéletlen férfinek tökéletesen jelen vagy.

 

Kedves Hölgyeim! Sziasztok, lányok!

 

Valószínűleg ez az egyik leghasznosabb könyv számodra, melyet valaha a kezedben tartottál – a műköröm ápolás és a kvantum fizika rejtelmein kívül – ami a férfiakhoz való viszonyodat illeti.

Hiszen bármilyen nagyszerű vagy bármiben., ha mint nő nem érzed magad értékelve, az árnyékot vethet minden egyébre. Könyvem célja, hogy az árnyékot elűzze életedből.

 

Viszonylag könnyed stílusa ellenére mély és hasznos információkat tartalmaz. Igyekeztem kerülni az elvontabb pszichológiai és filozófiai megközelítéseket. Arra ott vannak egyéb könyveim. Itt a humorba csomagolással állt szándékomban nemcsak gondolatokat ébreszteni, de egyben szórakoztatni is.

 

Jack Nicolson mondta egyszer, hogy a nőkkel vigyázni kell, mert erősebbek, mint a férfiak, okosabbak, mint a férfiak és övön alul ütnek. Nos, talán én nem lennék ennyire elfogult, de tény, hogy az úgymond „gyengébbik” nem néha visszaél a hatalmával. A férfiak ezt érthetően nem mindig értékelik és igyekeznek kompenzálni mindenféle macho(skodó) trükkökkel, melyekre számtalan példa lesz e könyvben és melyeken ti úgyis többnyire átláttok ugyebár.

 

A könyv lényegében egy tipp gyűjtemény – ami nem azt jelenti, hogy én mindig mindegyiket megfogadnám a helyedben –, de amit remélek, az az, hogy nemcsak hasznos lesz számodra a könyvem, hanem szórakoztatni is fog.

A PÉNZ
 
A szexen kívül az elmét leginkább talán a pénz foglalkoztatja. Amióta világ a világ, az emberi elme mindig aggódott a túlélés miatt. Ez az aggodalom néha indokolt, de a tények legtöbbször azt bizonyítják, hogy indokolatlan. Az elme a túlélés érdekében bizonyosságra törekszik, ezért hamis biztonságérzetet teremt a pénz által.
A gazdag szó ellentéte a szegény. Megfigyelted, hogy a "szegény" jelzőt használjuk, valahányszor sajnálunk valakit? Például: "Szegény Józsi, eltört a lába."
Akkor is ezt mondjuk, ha Józsi történetesen dúsgazdag. Tehát az elme összekötötte az anyagi jólét fogalmát a testi-lelki jóléttel.
Az elme úgy véli, hogy az ember nem teljes, de ha bizonyos dolgokat birtokol, akkor teljessé válik. Ezeket pénzen lehet megvenni, tehát az elme hajszolja a pénzt, abban a reményben, hogy birtokában megteremtheti a teljesség élményét.
Az elme képtelen felismerni a teljességet, ezért még több pénzt akar, hogy még több mindent vehessen. Néha az elme ráébred, hogy a birtoklás nem adja a teljesség élményét, és azt a következtetést vonja le, hogy a teljesség-élmény hiányának a pénz az oka. Ilyenkor az emberek - ostoba módon - igyekeznek megszabadulni a pénzüktől, de elég hamar rájönnek, hogy a pénz hiánya éppen úgy nem teremt teljesség- és biztonságérzetet.
A több pénz nem megoldás. A kevesebb pénz nem megoldás. A teljesség és a biztonság élménye nem függ össze semmi mással, csak a teljesség és biztonság élményével.
Ha pénz kell, teremtsd meg! Előbb azonban éld meg a felelősséget a pénztelenségedért. Ha a szüleidet, a társadalmat, a politikusokat hibáztatod, attól még nem lesz pénzed.

Csak az segít, ha te magad vállalsz felelősséget az anyagi helyzetedért. Mellesleg nem árt, ha tudod: a pénz meglehetősen hideg. Soha nem fog szeretni, és nem melegít, ha éjszaka odabújsz hozzá.
Egyébként a pénzt könnyű kezelni: költs kevesebbet, mint amennyit keresel, és keress többet, mint amennyit költesz!
Emlékezz: a pénz van érted és nem te vagy a pénzért!

 

PERSZE!
Képzelet vagy valóság?

Ez a könyv megrendelhető
e-mailben!
Ára: 896 Ft + postaköltség

...
HALANDÓ:

Na, most akkor felelős vagyok vagy sem?

MINDENHATÓ:

Már mondtam, hogy az vagy, de ez nem jelenti azt, hogy a körülmények nem döntenek.

HALANDÓ:

Szóval én döntök-e szabadon a sorsom felett és felelős vagyok-e érte, vagy pedig az ok és okozat törvényének engedelmeskedve ki vagyok szolgáltatva a sorsnak?

MINDENHATÓ:

A két kifejezés „engedelmeskedve” és „kiszolgáltatva” nagyon megtévesztő. Arra látszanak utalni, hogy Te és az ok és okozat törvénye két különböző dolog vagy esemény, ha úgy tetszik. Ezen a félreértésen alapuló szemléletnek köszönhetően értik annyian félre a „karma” mibenlétét. Úgy is mondhatnánk, hogy ami történik (Veled), az Te vagy. Te történsz....

 

vissza a lap tetejére

 
Harc és Szeretet

 
Azt a legnehezebb megértenünk - ez minden vallás és filozófia kihívása -, hogy Isten olyan, mint a fény. Amennyire képtelenség a fényt megvilágítani, annyira fölösleges is. A fényt magát nem látod, de általa látsz mindent.
Istent nem lehet és nem is kell szeretni. Isten maga a szeretet. Egymást kell szeretnünk!
Bár a HARC ÉS SZERETET több ezer éves filozófiát és életbölcsességet foglal magába,
az új ezred emberének szól.
Lehetne ez a könyv időszerűbb, mint ma, amikor orvosok és rendőrök erőfeszítései ellenére egyre romló testi-lelki egészségünkkel már csak egyre romló közbiztonságunk "vetekszik"?
 
Ha mi nem vigyázunk egymásra, ki vigyázzon ránk? Ha mi nem szeretjük egymást, ki szeressen minket? És mikor, ha nem most? A választ talán épp most tartod a kezedben! A külső ellentétek belső egységet takarnak. Bár egy botnak két vége van, attól még egy és ugyanaz a bot.

Hogyan lehet az életben egyszerre szeretni és harcolni? Honnan meríthetnek belső erőt azok is, akik nem rendelkeznek nagy fizikai erővel? Hogyan fejthetjük meg a megfejthetetlent?
Erről szól e könyv.

vissza a lap tetejére

 
SEMMI GOND!
Gondűző Gondolatok és Képek

Ez a könyv megrendelhető
e-mailben!
Ára:1250Ft + postaköltség

 

Ha az ejtőernyőd nem nyílik ki,
két dolog között választhatsz:
Vagy üvöltesz egész úton lefelé,
vagy élvezed a kilátást.
Csak rajtad múlik!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kis ló dobogása
 Versek

 

KIS LÓ DOBOGÁSA

Ha szemedbe nézek,
Egy dalt látok benne,
Halkan sírni kezdek,
Nem bántom a csendet.
Forrás csobogása,
Kis ló dobogása,
Megperzseli lelkem
Lelkednek parázsa.
Megsúgja a jövőt
A jelen varázsa,
Gyertya lobogása,
Kis ló dobogása.
 
 
Chuck Hillig
Mit keresel
 Te az Én
 Világegyetememben?
 

Darnel Christian előszavával
 
Ez a könyv megrendelhető
Ára:2.899 Ft + postaköltség

 
 
Ha én VAGYOK
ez a fekete pont,

akkor, ami NEM vagyok, az ez a fehér tér itt körülöttem.
(Hmmm, ez érdekes.Tényleg úgy tűnik, mintha a kettő ugyanaz lenne.)
 
Mit (t)akar a Nő?

Ez a könyv megrendelhető hangosönyvben
Ára:2500Ft + postaköltség

Gyakran feltettem a következő kérdéseket: Mi az, ami vonz egy férfiban? Mi az, ami taszít? Miért szereted az egyik férfit jobban, mint a másikat? Miért választod éppen Őt? És a leglényegesebb: Mi az, ami miatt kitartasz mellette (ásó, kapa…)? Amikor megkérdeztem „Mit vársz el egy férfitől?” a leggyakoribb válasz az volt, hogy: „Legyen kedves, megértő, segítőkész és romantikus.”

Mindezen vélemények ellenére a gyakorlati tapasztalat (könyörtelen valóság) mégis azt mutatja, hogy a nő nem mindig az ilyen férfi mellett köt ki. Következésképpen a „tapasztalt” férfiak arra a következtetésre jutottak, hogy a nők általában „logikátlanok és következetlenek”.


Hogy fény derüljön a problémára, én másképp közelítettem meg a kérdést. A következő módon kértem meg a hölgyeket a válaszra: „Légy szíves írd körül azokat a férfiakat, akikkel tartós kapcsolatod volt/van és nem voltak feltétlenül kedvesek, megértők, segítőkészek és romantikusak.” Kiindulópontom a nők igazi döntési és választásalapja volt, nem pedig az, hogy mit szeretnének tudatos szinten.

Egy idő után aztán egy általános minta, egy közös vonás vázolódott fel. Megfigyeltem: A nők következetesen vonzódnak a magabiztos, jó humorú, sikeres és domináns férfiakhoz, akik egy kihívást jelentenek a számukra. Ez egy egyetemes igény Mongóliától Miskolcig, Brazíliától Budaörsig, Grúziától Győrig és Szíriától Szolnokig is.

Eme igény kielégítésének a függvénye a női Érdeklődési Szint.


 
ZENIÁLIS

Ez a könyv nálunk már elfogyott.
Keresd a könyvesboltokban

Miközben e sorokat írom, én vagyok az írás. És miközben Te olvasod, Te vagy az olvasás.

Ebben az értelemben nincs különbség közted és köztem. Ahogy ezt én most írom, úgy Te is ezt most olvasod. Ez az élmény akkor is fennál, ha e sorok írása és az olvasó olvasása között hónapok, vagy évtizedek telnek el. Mindig most van és soha sincs most. Amikor kimondod, hogy „most”, mikor van most? Amikor az „M” betűt mondod, az „O” betűt, vagy az „S” betűt vagy a „T”-t? A múlt nem létezik. (Azért hívjuk múltnak, mert már elmúlt, tehát nincs.) Csak az emléke, amire most emlékezünk a jelenben. A jövő még nem jött el. (Azért hívják jövőnek, mert csak jön, de még nincs itt.) Csak elképzelhetjük itt, most, a jelenben. Tehát gyakorlatilag és ténylegesen a múlt és jövő csak egy illúzió és mégis a jelen, a most élménye, csak a múlt és a jövő illúziójához képest létezhet.

 

Ha én azért vagyok én, mert Te vagy Te, akkor én nem vagyok én és Te nem vagy Te.

Van valami, ami mindannyian vagyunk. Ez a valami egyediségünkön keresztül nyilvánul meg. Ez a megnyilvánulás mi vagyunk és mégsem mi vagyunk. Ez a zen nagy paradoxonja.

 

vissza a lap tetejére

Lelki Feng Shui
avagy útban lenni
Az önmegvalósítás könyve
 
Ez a könyv nálunk már elfogyott.
Keresd a könyvesboltokban
Mindannyian emlékszünk arra, hogy gyerekkorunkban volt egy olyan érzésünk, hogy minden most kezdődik.
Előttünk az élet. Tudod mit?
Ha ezeket a sorokat most olvasod - és tekintettel arra, hogy igen -, előtted az élet. Tudniillik mögötted nincs semmi.

A múlt elmúlt, benne van a szóban. Ami pedig elmúlt, az nincs. (A múltad emléke is a jelenben van, hiszen a tegnapra nem tudsz tegnap emlékezni, csak ma.)
A nincs, az a semmi. Hát ez van mögötted.

Az élet az, ami előtted van. Akár tízéves vagy és nyolcvan év van előtted, akár nyolcvanéves vagy és tíz év van előtted. Gondolj csak bele, adott esetben mi lenne fontosabb számodra: a mögötted lévő száz év, amin már nem változtathatsz vagy az előtted lévő egy nap, aminek a minőségét még teremtheted?
Ugye milyen kézenfekvő a válasz?!

 
 
Nyílt TITKOK
bennső utadon
 

Ez a könyv nálunk már elfogyott.
Keresd a könyvesboltokban

Az ujj, amely a holdra mutat, nem összetévesztendő a holddal.
Mindig azt kapod, amit akarsz ha akarod azt, amit kaptál.
 
Mikor majd elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, akkor olyan leszel, amilyen lenni akarsz.
 
Az ateista az, aki azt hiszi istenről, hogy nincs.
 
A siker, az csak szerencse dolga, ezt minden vesztes tudja.
Könnyebb a lovat megülni abba az irányba, amerre halad.
 
A halállal nem kell törődni, ebben az életben nem fog veled előfordulni.
Én sem hittem a reinkarnációban, legutóbb.
 
Az egyetlen praktikus filozófiai kérdés: Hol ha nem itt, mikor, ha nem most, ki, ha nem Te?
 
Mindent elérhetsz, amit csak akarsz, ha felhagysz azzal az állásponttal hogy ez nem így van.
Ha kitartóan mondod az igazat, a szavad törvény lesz a világegyetemben.
És most te jössz! ...

vissza a lap tetejére

 
Zsebzen
Avagy a kérdések könyve 
 
 

 
Ez a könyv nálunk már elfogyott.
Keresd a könyvesboltokban

 
Tanítvány: - Mester, mikor kezdesz tanítani engem?
Zen mester: - Már elkezdtem.
Tanítvány:- De hiszen még semmit nem tanultam!
Zen mester: - Még nem jöttél rá, hogy mi az, amit tanítok.

Mit szeretnél: ha minden előre meg lenne írva, a sors könyvében, vagy ha minden csak a véletlenen múlna? Van-e igazán különbség a kettő között?
 
Mit szeretnél inkább: hogy mindig igazad legyen, vagy hogy boldog legyél ?
 
Megmásznád-e a Himaláját, ha ennek valamilyen módon az lenne a következménye, hogy utánad soha senki nem lenne rá képes?
Mi vonzóbb számodra: bátran élni és veszélyesen, vagy gyáván és biztonságban?
 
Ha tudnád, hogy örökké fogsz élni, kipróbálnád-e mindazt, amitől eddig féltél?
 
Meghalnál-e holnap, ha biztosan a mennyországba mennél, vagy élnél még száz évig, és aztán meg, ki tudja, mi jön?
 
Csillagfogó
(versek ovisoknak)
 
Ez a könyv nálunk már elfogyott.
Keresd a könyvesboltokban

 

ALVÓ GYERMEK

Alszik a gyermek,
Búja nincs.
Éjszaka csendje
Csupa kincs.
Vigyáz álmára,
Mint arany almára,
Mosolygó lelkére,
Mesék tündére.
 
 

vissza a lap tetejére

FÉRFI és NŐ
az ellentétek harmóniája
 
 
 
Ez a könyv nálunk már elfogyott.
Keresd a könyvesboltokban

 

"Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzá illő segítőtársat"- mondta az Úristen. Férfi és nő azóta együtt róják az élet országútját... Világunk egységes egész. A két nem ugyanannak az Egynek egymást kiegészítő részei. A nő találkozik a férfival, a férfi találkozik a nővel: - Ó Rómeó, mért vagy te Rómeó? - Ó Júlia, mért vagy te Júlia?

Miért vonzódunk az egyik személyhez inkább, mint a másikhoz? Mi tesz vonzóvá, mi tesz ellen-szenvessé valakit? Miért szakadnak meg jó kapcsolatok, miért tartós némely rossz kapcsolat? Szeretem, mert szükségem van rá, vagy szüksé-gem van rá, mert szeretem? Honnan tudhatom, hogy ő az igazi? "

 

 

vissza a lap tetejére

Ha Isten azt
akarta volna ...
(Képek és gondolatok)
 
 
 
A könyv jelenleg nem kapható

 

"Ha Isten azt akarta volna, hogy repülj,
szárnyakat adott volna.
(Aztán hagyta, hogy feltaláld a repülőgépet.)"

Ebben az elgondolkodtató és egyben szórakoztató könyvben Darnel Christian, képek segítségével osztja meg Önnel önfejlesztő programjainak alapját képező filozófiáját.

 

 

 

vissza a lap tetejére

 HOME   PROGRAMOK    KÖNYVESPOLC   DARNEL CHRISTIAN   E-MAIL  

©2016 Darnelné Zimonyi Tünde - Minden jog fenntartva - All rights reserved!